We verzenden je pakje gratis binnen België vanaf €60

Over ons

Soulstore

à la bonheur is de soulstore om telkens opnieuw verrassend en creatief te geven, te krijgen, te beleven en te doen. 

De zaak is ingericht als conceptstore met een assortiment van artikelen die niet in de grote ketens te vinden zijn. De aangeboden producten worden met aandacht geselecteerd en hebben allemaal een verhaal, een meerwaarde of dat tikkeltje meer: kwalitatief, origineel, ecologisch, lokaal en/of handgemaakt, uniek,… Heel uniek wordt het wanneer Ninoofse (of bredere regio) makers in à la bonheur eveneens een verkoopskanaal hebben waar zij dat streepje voor hebben.  In de winkel is een rustgevende sfeer gecreëerd waarbij de inrichting en het assortiment op elkaar afgestemd zijn.

Service bieden en persoonlijk contact met de bezoeker vinden wij een zeer belangrijke waarde. Niets is aangenamer dan een winkel binnen te stappen waar je vriendelijk wordt begroet en je je bijna onmiddellijk thuis gaat voelen.

Waarom?

Eerst en vooral vanuit liefde voor dit type winkel, de gezelligheid ervan, het beleven van een sfeer, het ‘snuistergehalte’,…. Daarna de drang om onze creativiteit kwijt te kunnen, het willen creëren, het ondernemen en de goesting in het runnen van een eigen zaak. De drive om steeds op zoek te gaan naar nieuwe, vernieuwend, originele,.. producten en mensen blij te maken, rechtstreeks of onrechtstreeks.

In tweede instantie omdat, wegens opkomst van het online shoppen, het nieuwe winkelen een ‘beleving’ moet zijn. De bezoeker aan de winkel moet geprikkeld worden en de ‘feel-good’ – sfeer ook terug meenemen naar huis. Dit, samen met het bieden van service, maakt dat diezelfde bezoeker graag opnieuw zal langskomen en zijn enthousiasme zal zorgen voor extra klanten.

Een woordje over de naam van de winkel, ‘à la bonheur’

Inmiddels is de uitdrukking ‘à la bonheur’ misschien wat in onbruik geraakt. Toch zijn dit voor Griet Beazar, zaakvoerder, 3 heel herkenbare woorden die een zeker sentiment oproepen. Onmiddellijk keren haar gedachten en gevoelens terug naar haar kindertijd waar zij haar grootvader deze bijna hoort scanderen. Hij was, zoals men het wel eens uitdrukt, ‘een figuur’, zonder enige negatieve bijklank. Met een zeker optimisme en daadkracht sprak hij deze woorden uit wanneer hij een ontmoeting met anderen of een groep mensen afrondde. Daarna vertrok hij, merkelijk tevreden, goed gehumeurd en vol zelfvertrouwen. Als kind had Griet er nooit bij stil gestaan wat ‘alabonneur’ [fonetisch] wilde zeggen. Oké, iets frans waarin zij toen ‘bonne’ en ‘heure’ meende te herkennen. Goed uur? Op het goede uur? Hij vertrok waarschijnlijk op zijn ‘goed uur’…

Jaren later, wanneer Griet zich in een gelijkaardige situatie bevindt als haar grootvader toen, ontsnappen haar de woorden ‘à la bonheur’  bijna automatisch. Onbewust werden de woorden samen met de beleving en de emoties opgeslagen.

Intussen weet Griet dat ‘bonheur’ niet hetzelfde betekent als ‘bonne heure’….. ‘Le bonheur’ betekent niets anders dan ‘geluk’, ‘het gelukkig zijn’, ‘gelukzaligheid’,… Kortom, iets met geluk ervaren.

Wat ‘à la bonheur’ voor anderen betekent? Misschien roept het ook wel een zeker sentiment op, misschien denkt men ook aan een bepaalde persoon of situatie? Na een winkelervaring in ‘à la bonheur’, hoop ik dat een extra ‘sentiment’ is gecreëerd.

Haar eigen winkel kunnen starten op haar ‘goed uur’, met de nodige ‘bonheur’ bij haarzelf en voor anderen, is iets waar zij al even van droomde en nu dus ook realiseert.

Openingsuren winkel (Kaardeloodstraat 1, 9400 Ninove)

dinsdag tot zaterdag: van 10u tot 17u30

Wekelijkse rustdag: maandag

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »